S spletno stranjo www.krasnadlani.si upravlja družba Astraea, d.o.o.

Podatki o družbi
polno ime: Astraea gostinstvo, igre na srečo, trgovina, promet, najem, poslovanje z nepremičninami, druge poslovne dejavnosti in storitve d.o.o.
kratko ime: Astraea, d.o.o.
naslov: Ulica borcev 1b, 2000 Maribor
matična številka: 2040352
davčna številka: SI73384933
TRR:  IBAN SI56 0451 5000 1106 890

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.krasnadlani.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo prek interneta in uredbo GDPR. Pogoji obravnavajo delovanje spletne strani ter poslovni odnos med družbo Astraea, d.o.o. (v nadaljevanju: Astraea Tours) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno o krasnadlani.si in ponudbi

Krasnadlani.si je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja turističnih programov. Vsebuje tudi podstran, na kateri so zbrani razni ponudniki izdelkov in storitev s Krasa.

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se zaradi narave poslovanja spreminja. 

2. Nakup in račun

Astraea d.o.o. nastopa kot podjetje, ki posreduje pri prodaji turističnih programov preko interneta.
Kupec znesek plača Astraei, po elektronski pošti pa prejme kupon.

3. Načini plačil ponudb

Nakup prek krasnadlani.si je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.
Omogočamo naslednje načine plačila:

- plačilo po povzetju;
- plačilo preko UPN naloga.

V kolikor bi pri plačilu prišlo do kakršnih koli težav, se kupci lahko obrnejo na informativni oddelek prek elektronskega naslova: tours@astraea.si.

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah, razen če je drugače navedeno v sami ponudbi.
Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

4. Cena ponudbe

Cene vseh ponudb so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce, vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil, navednih v teh pogojih, ter samo na spletni strani krasnadlani.si. 

Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Kupec prejme elektronsko sporočilo in kupon. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

5. Postopek nakupa na krasnadlani.si

Za nakup ni potrebna registracija. 

 • Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo,
 • Klik 'dodaj v košarico' vas pripelje košarico
 • Določite količino, v kolikor imate kupon za popust, dodate kupon, ter ga s klikom na 'dodaj kupon' potrdite
 • Nadaljujete s klikom 'opravi nakup'
 • Vneste svoje podatke; ime in priimek ter elekronski naslov
 • Izberete način plačila
 • Preverite podatke, odkljukate splošne pogoje in s klikom 'kupi kupone' zaključite nakup
 • Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem nakupu. 
 • Nakup je opravljen, ko uporabnik pravilno izvede plačilo.
 • Ob zaključku ponudbe (po izteku določenega termina), se ponudba umakne s spletne strani.
 • Astraea d.o.o. si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz ponudbe. 

 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Po izvedenem plačilu odpoved naročila ni več možna. V primeru višje sile – npr. naravne nesreče, smrt - so kuponi prenosljivi na drugo osebo, vendar mora kupec ime in priimek osebe, ki bo kupon vnovčila, sporočiti na e-mail: tours@astraea.si). Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. 

Če se kupec udeleži dogodka, vendar potem zaradi kakršnega koli razloga odstopi pred zaključkom dogodka, se kupnina ne vrača.

6. Varovanje osebnih podatkov

Pri nakupu kupec dovoli podjetju Astraea d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in uredbo GDPR.
Astraea d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.
Podatki se zajamejo na podlagi osebne privolitve posameznika, ki je nakazana z naročilom kupona in za čas, ki je potreben, da se naročilo, plačilo in dostava kupona izvrši do konca. Po tem času se vsi podatki o kupcu trajno izbrišejo.

Astraea Tours ne zbira in ne uporablja podatke za namene kakršnegakoli obveščanja potencialnih kupcev.

Podjetje Astraea d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani krasnadlani.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke v času obdelave skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za namen izvedbe naročila, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Po zaključku storitve, za kar se šteje uspešna udeležba na izbranem izletu, bodo vsi podatki trajno izbrisani. 

Kot uporabnik imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih identifikacijskih podatkov, ki nam jih posredujete. Katerikoli vaš osebni identifikacijski  podatek lahko spremenite z elektronskim sporočilom na tours@astraea.si. V tem elektronskem sporočilu prosimo, da navedete vaše ime in priimek, naslov in elektronski naslov, ter katere podatke želite posodobiti pri nas.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka prek varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

7. Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki krasnadlani.si poteka prek spletne strani in prek elektronskih sporočil, torej prek sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih pa tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi prek družabnih omrežij, na katerih je registriran profil.
Uporabnik izve za določeno ponudbo na internetni strani www.krasnadlani.si ali pa prek oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih. 
Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostimi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo krasnadlani.si ter druga oglasna sporočila krasnadlani.si ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno, v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

8. Osnovne informacije za uporabnike

Na spletni strani krasnadlani.si se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, zlasti tiste, ki jih zahteva zakonodaja.
Uporabniki bodo našli tudi informacije o blagu ali storitvah, veljavnostih ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo, lahko ta vprašanja zastavijo prek spletne strani, elektronskega naslova, telefona ali prek družabnih omrežij. Krasnadlani.si lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava, si krasnadlani.si pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv.
Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in krasnadlani.si se od odgovornosti ograjuje.
Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati prek elektronskega naslova tours@astraea.si.

9. Pritožbe in spori

Astraea d.o.o. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor.
Za pripombe in pritožbe je uporabnikom na voljo elektronski naslov tours@astraea.si.

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč, je za spore pristojno stvarno sodišče v Mariboru.

10. Pravice kupca


Kupec lahko zahteva (pisno, po elektronski pošti, po telefonu ali osebno) pogodbo na daljavo in jo lahko prejme po pošti, na svoj naslov, v elektronski obliki prek elektronskega sporočila ali jo osebno prevzame na sedežu podjetja. 

Po izvedenem plačilu odpoved naročila ni več možna. V primeru višje sile – npr. naravne nesreče, smrti, je kupon prenosljiv. Kuponi so prenosljivi na drugo osebo, vendar mora kupec ime in priimek osebe, ki bo kupon vnovčila, sporočiti na e-mail: tours@astraea.si.

V primeru, da podjetje Astraea d.o.o. dogodek oz. prireditev prestavi ali odpove zaradi napovedi slabega vremena ali drugih okoliščin, zaradi katerih je lahko ogrožena varnost udeležencev, ima kupec naslednje možnosti:

- se dogodka oz. prirediteve udeleži v prestavljenem terminu
- prenese kupon na drugo osebo
- se udeleži kateregakoli kolesarskega ali treking izleta Krasnadlani – www.krasnadlani.si – doplačilo za razliko v ceni
- vračilo kupnine zmanjšano za stroške bančnih nakazil (-15%)

Kontakt

Facebook

MasterCard, Visa