Kaj počnemo?

Društvo Astraea Tours vam poleg že uveljavljenih turističnih destinacij, želi približati tudi drugačen, mimoidočemu turistu skrit Kras, ki pa je prav zato veliko bolj pristen in naraven. Naše poti vas tako vodijo po ozkih, včasih furmanskih kolovozih, pa vse do skritih kotičkov tipične kraške narave in vam nudijo doživetja lokalnih običajev ter tipične kraške kulinarike. Na odkrivanje teh skritih zakladov se lahko odpravite z nami, peš in s kolesom, ali pa v spremstvu strokovnih lokalnih vodičev. Lahko pa se odkrivanja lotite kar sami, in sicer s pomočjo informacij, ki jih boste našli na našem spletnem portalu krasnadlani.si ali prek mobilne aplikacije Astraea Tours. Seznami vsebujejo več kot 200 lokacij in kratkih opisov znamenitosti, zanimivih zgodb in osebnosti ter turističnih kapacitet na tem območju. Našli boste tudi arhiv fotografij s tega področja in gpx trase nekaterih najlepših pohodniških in kolesarskih izletov.  

Kje smo?

Nahajamo se na območju Krasa, natančneje na območju matičnega Krasa. Krasa, po katerem nosijo ime vsa območja s kraškimi pojavi, saj so prav tu geologi odkrivali prve kraške pojave. Tako najdemo po svetu kras: od avstralskega Nullarbor Plain prek Kitajskih provinc Yunnan, Guizhou in Jiangxi do južnih območij ZDA v državah Texas, Nova Mehika in Arizona, da naštejemo samo nekatera največja območja.

Geografsko obsega matični Kras področje 12 obmejnih občin v Sloveniji in Italiji. Za Lipico bi lahko rekli, da je optimalno izhodišče za odkrivanje prav tega Krasa. V polkrogu samo desetih kilometrov je kar nekaj znamenitosti svetovne naravne in kulturne dediščine. Pohodniško-kolesarsko pot Živi muzej Krasa in Kobilarno Lipica s svojo več kot 430-letno tradicijo boste našli praktično čez cesto. Kraški pojavi so vam tukaj na dosegu roke, samo zapeljati morate z glavne ceste in se podati med borove ter hrastove gozdove ali po ozkih vaških poteh. Omenimo naj samo najbolj znanega, ki je uvrščen tudi na seznam Unescove svetovne dediščine – Park Škocjanske jame. 

Kdo smo?

 

 

 

 

 

Saša Ferfolja, strokovni vodič z licenco, kolesar, pohodnik in raziskovalec Krasa

 

 

 

 

 

Katja Tul, priprava programov in trženje v Italiji

 

 

 

 

 

Primož Čuš, osebni trener z licenco, animator, motivator, kolesar

 

 

 

 

 

Tadej Štolfa, fotograf, snemalec, oblikovalec in motorist

 

 

 

 

 

Nastja Bratuž, priprava programov, trženje in stiki z javnostjo

 

 

 

 

 

Urša Maier Štolfa, prevajalka in trženje v nemškem in angleškem jeziku

 

 

 

 

 

Enver Vratarič, vodja bande in glavni krivec za vse morebitne težave :)

Kontakt

Facebook

MasterCard, Visa